Astăzi se împlinesc 53 ani de la deschiderea traseului Turnul Goliat (Moşul cu Oile) (Turnul Goliat), 14 ani de la deschiderea traseului Out of Fuel (Prima faleză), 14 ani de la deschiderea traseului Enter The Dragon (Prima faleză)

Video-uri cu trasee clasice şi de escaladă din România
  • Video
|<<   <<       Video 1-4 / 622       >>   >>|

Fisura 8

 Cu video Coordonate

Oliver Batâr - 2003
Film - Razvan Ababei - 08.10.2020

Muchia Panseluţei 3B, 6 (5, A0)

 Fantastic Descriere Topo Poză Cu video Coordonate

Alexandru Pătraşcu, Viorel Nicolaescu - 1970
Film - codrii - 05.10.2020
Un traseu frumos şi uşor, recomandat începătorilor.  mai mult >>

Fisura Berbecului 5B, 7+ (6, A1)

 Traseu medaliat Fantastic Descriere Topo Poză Cu video Coordonate English translation

Victor Măciucă, Gheorghe Udrea, Alexandru Stătescu - 1953
Film - Gorby Goran - 23.09.2020
LC 1: Este cea mai lungă și murdară. Pleacă din strungă, asigurăm un prim piton foarte aproape, mai putem monta un friend mediu, și iesim prin stânga pe un mic prag. Continuăm cu o mică față, apoi un scurt diedru (3 pitoane solide), trecem de copac, facem ușor dreapta și ieșim pe o brână lată. Continuăm în sus pe zone cu pământ instabile, însă bine asigurate. Urmează o fisură ușor friabilă, trecem de încă un copac și în 2 m regrupăm pe o platformă de iarbă. 50m, grad 6-. LC 2: Este o lungime frumoasă. Pornim spre stânga pe fisură. După aprox 15m de cățărare ușoară  avem un mic pas, o burtică ce se trece pe dreapta. Continuăm în sus pe un diedru superb, în spraițuri, ieșim pe stânga, pe un mic pinten, unde mai putem monta un friend. Revenim în diedru și începem să ne orientăm spre dreapta spre un brad. Traverseul este la aprox 2m sub spitul de deasupra. Regruparea este destul de ascunsă, mult...  mai mult >>

Traseul Comănescu (Muchia Nordică) 2A

 Fantastic Descriere Cu video Coordonate

Niculae Comănescu, Ion Şincan - 25.09.1932
Film - codrii - 21.09.2020
Este primul traseu pe pitoane deschis în Munţii Bucegi. Punctul de pornire se situează la limita superioară a Strungii Turnurilor, traseul urmând o coamă aeriană întreruptă din loc în loc de câteva mici țancuri. Un pasaj vertical şi cu prizele nesigure, care constituie cea mai dificilă porţiune a escaladei, a fost înzestrat, la scurt timp după premieră, cu un cablu, astăzi utilizat foarte rar. Coborârea se efectuează printr-un rapel de 30 m, utilizând acelaşi piton care serveşte şi pentru întoarcerea din Traseul Central. 2017.07.22 - Cablul nu mai există, pasul traseului este la plecarea în prima lungime, unde poate fi şi umed / murdar pentru că este în umbra peretelui învecinat. Dacă nu ne iese la liber, putem să folosim ca priză o ţeavă înfiptă în fisură, care are şi inel pentru a asigura. În rest traseul are destule pitoane vechi și câteva noi, iar în regrupări are ancore mecanice. Pentru retragere, au fost...  mai mult >>

|<<   <<       Video 1-4 / 622       >>   >>|


Ultimele trasee reparate

Traseul Alveolelor 5A, 8-/8 (6+, A0+)

Unul dintre cele mai frumoase trasee din Făgetul Ciucului.
     - 17.10.2020

Traseul Recviem (Requiem) 5A, 8 (7-, A0+)

Traseu reparat in toamna anului 2020 integral cu spituri inox. Optional asigurarile se pot complementa cu frienduri (C4 #0.5-#1). In Horn se poate plasa un TorqueNut #4.
     - 2020

Umbra Muchiei 5B, 8+ (6+, A0)

Traseul a fost reparat anterior cu spituri si regupari(topuri) cu lant de la Faders din pacate nu neaparat corespunzator. In toamna anului 2020 traseul a fost curatat si completat cu ancore (Fixe). Traseul are doua variante de intrare: cea originala, mai lunga este cea recomandata.
    unu din Cluj si unii din Iasi - 2020