Termeni și condiții
  • Termeni și condiții

Despre traseele clasice şi escaladă

ClimbRomania conţine informaţii despre trasee alpine clasice, trasee de cătărare pe gheață, trasee dry tooling, trasee de escaladă, trasee trad și trasee alpine. Parcurgerea tuturor acestor tipuri de trasee este periculoasă, putând conduce la accidente mai mult sau mai puțin grave sau la moarte. Vizitatorii și utilizatorii care folosesc informaţii disponibile direct sau indirect pe site îşi asumă riscurile practicării acestor activități.

Folosind ClimbRomania eşti conştient de periculozitatea traseelor și de faptul că informaţia disponibilă poate fi incompletă sau greşită.

Site-ul ClimbRomania nu este responsabil cu verificarea sau validarea informaţiilor provenite din cărţi, reviste, de pe bloguri/site-uri sau alte surse tipărite/online ori postate de utilizatori.

Pot exista erori (de tipărire/tehnoredactare, de descriere, de topo), astfel încât informaţia prezentă pe site poate fi greşită. Exemple de greşeli (enumerare care nu este exhaustivă):

  • supracotarea sau subcotarea traseelor şi a pasajelor din trasee de mai multe lungimi;
  • lungimea totală şi numărul de lungimi de coardă poate fi diferit;
  • pot lipsi asigurări fixe din traseu (scoase sau care au căzut singure);
  • pot fi trasee depitonate şi neanunţate ca fiind depitonate;
  • dacă unui căţărător i s-a părut traseul ca fiind bine asigurat asta nu înseamnă neapărat că pitoanele respective ţin căderi. Stânca se modifică în timp. Un traseu care este sigur la momentul X, poate deveni un traseu cu potenţial de accident grav sau fatal în nici 6 luni.

Este recomandat să căutați informații din mai multe surse [autorii premierei (dacă mai trăiesc), cărţi, reviste, bloguri, căţărători din zonă, grupuri de cătărători de pe site-uri de socializare, cluburi, Salvamont] cu privire la starea traseului înainte de a-l parcurge.

Dificultatea unui traseu precum şi calitatea protecțiilor sau a stâncii sunt subiective fiecărui căţărător în parte, în funcţie de experienţa acestuia, antrenament, nivelul la care caţără şi încrederea/psihicul acestuia. Ideal ar fi ca fiecare cățărător să se folosească de propria judecată în alegerea protecțiilor fixe și folosirea protecțiilor mobile (acolo unde este cazul) și să se retragă dacă constată că traseul este peste puterile lui sau dacă devine prea periculos.


Foloseşte ClimbRomania deplin conştient de riscuri. deplin conştient de riscuri. Echipa ClimbRomania nu îşi asumă responsabilitatea pentru niciun accident, de la cele minore la cele grave sau care duc la moartea practicantului. Anual se întâmplă accidente mai mult sau mai puțin grave și mor în medie 1-2 persoane pe trasee alpine (văi, brâuri) şi clasice. Este important să ştii când să te retragi şi să fii pregătit pentru asta.


Conţinut acceptat

Nu se permit postări ofensatoare, xenofobe sau discriminatorii unui anumit grup de oameni. Utilizatorilor care postează astfel de informaţii le va fi blocat accesul la cont. Ne rezervăm dreptul de a decide care este un conţinut acceptat şi care nu.

Dacă daţi peste o postare xenofobă, discriminatorie sau ofensatoare vă rugăm raportaţi utilizatorul sau postarea/textul la secţiunea Contact. Postarea/textul va fi corectată/ștearsă și/sau utilizatorul blocat în cel mult 72 de ore de la raportare.

În cazul în care doriţi să preluați texte și imagini de pe site-ul ClimbRomania, o puteţi face fără să solicitați acordul administratorului site-ului, cu specificarea sursei postării respective sau a sursei originale a informațiilor.


Modificarea termenilor

ClimbRomania poate îşi rezervă dreptul de a schimba termenii în orice moment. Vei fi notificat prin e-mail dacă termenii se vor schimba. Este responsabilitatea ta să verifici schimbările termenilor şi condiţiilor. Folosirea în continuare a site-ului implică acceptarea noilor termeni.


Contribuţia utilizatorilor

Ca utilizator, în momentul postării informaţiilor îţi dai acordul ca acestea să poată fi folosite de către toţi utilizatorii și vizitatorii ClimbRomania.

Există 4 tipuri de utilizatori: standard, power, moderator şi admin.

  • Un utilizator nou este implicit unul standard/simplu şi are dreptul doar de a marca traseele ca parcurse, de a da note şi de a posta comentarii.
  • Un utilizator power poate adăuga şi edita articole, ştiri, trasee şi zone. De asemenea poate propune pentru ştergere o anumită zonă, un anumit traseu, articol sau ştire.
  • Un moderator poate şterge o anumită zonă, un anumit traseu, articol sau ştire. De asemenea poate şterge comentarii, bloca și debloca utilizatori.
  • Dacă doriţi să fiţi promovaţi utilizator power sau moderator trimiteți un mesaj la contact@climbromania.com în care să precizaţi ce tip de utilizator doriţi şi în ce scop. În cazul în care mai mult de 1 an un utilizator promovat nu s-a logat pe site va fi trecut în categoria utilizatorilor standard/simpli fără notificare prealabilă, prezumându-se că promovarea nu mai este necesară.


Licenţă şi dreptul de proprietate

Filozofia generală a ClimbRomania este de a share-ui şi a distribui conţinutul pentru a fi folosit în scop necomercial. Dacă se doreşte folosirea textelor și imaginilor în scop comercial (o carte, un album) este necesar în primul rând acordul autorilor textelor și imaginilor postate, precum și acordul echipei ClimbRomania.

Accesul programatic, automat, pentru capturi sau preluare de date (boţi) este permis, atâta timp cât se face cu măsură (un trafic de maxim 1.000 pagini pe zi), fără a afecta performanța serverului. În cazul în care se observă valori ridicate ale procesorului pentru mai mult de 24 ore se vor lua măsuri, culminând cu blocarea IP-ului respectiv.


Confidențialitate

ClimbRomania te poate contacta pe adresa de e-mail în conformitate cu politica de confidenţialitate.


Limitare a răspunderii

Accesând ClimbRomania eşti de acord cu termenii şi condiţiile.

ClimbRomania nu este responsabil pentru eventualele costuri apărute din partea ISP-ului (de reţea, mobil etc.) în momentul accesării site-ului, ca urmare a traficului generat de acesta.

ClimbRomania nu este responsabil pentru accidentele ce pot surveni ca urmare a practicării activităților specifice tipurilor de trasee descrise pe site, ca urmare a datelor incorecte sau incomplete.

ClimbRomania nu este responsabil pentru eventualele daune materiale, morale sau de altă natură, survenite ca urmare a întreruperii funcţionării site-ului sau a funcţionării defectuoase a acestuia.


Politică prelucrare date cu caracter personal

Accesând pagina politicii de prelucrare a datelor puteți consula modul în care sunt colectate date despre utilizatori.


ClimbRomania îşi rezervă dreptul de a închide definitiv şi în orice moment site-ul, fără o justificare, fără un aviz prealabil şi fără obligația de a oferi utilizatorilor un export al datelor introduse de aceştia.