Traseul Norilor 5c
0.00/5 (0 voturi)
1759 vizualizări


  • Descriere
  • Poze (1)
  • Jurnale/Parcurgeri (1)
  • Echipament
  • Comentarii (0)
adăugat de Alex Cruceru la data de 28.11.2019
editat de Ad Mini la data de 16.09.2021

Caracteristici generale


Grad rotpunkt: 5c
Bucle echipate: 12 bucle echipate
Tip: Trad

 Traseul Norilor 
Lungime: 4 LC
Stâncă: 
Calitate asigurări: 
Nr asigurări: 
Privelişte: 
Frecventat: 

Sumar

Asigurări mobileAncore chimiceSpituriPitoane

Premieră şi reparații

Premieră: Ovidiu Pop, Alex Cruceru
Dată: 16.09.2019


Descriere traseu

"Am intrat în față vestică a Buteanului prima dată în iulie 2016 împreună cu Gabi Ruica de la Salvamont Argeș în Traseul Clasic și am fost foarte plăcut impresionat. În ziua următoare am urmat o nouă linie în dreapta Traseului clasic pe o muchie pe care ulterior am numit-o Muchia frumoasă. Stânca este frumoasă și deși sunt multe zone friabile există și multe porțiuni care se pretează pentru folosirea asigurărilor mobile.

În anul 2019 împreună cu Alex Cruceru am hotărât să căutăm și alte linii în acest perete de aventură. În 11 august 2019, după un studiu prelungit și elaborat al feței vestice am găsit o linie care părea apetisantă și ne-am hotărât să o parcurgem. A rezultat de acolo linia pe care am numit-o Hornul izvorului, după un mic izvor care este la începutul lungimii a doua. În 15 septembrie 2019 am fost din nou atrași din nou de față vestică a Buteanului, fiind hotărâți să echipăm regrupările din Hornul Izvorului cu ancore pentru a crește siguranță parcurgerii și în urmă a noi studii aprofundate am găsit o nouă linie în dreapta traseului Muchia frumoasă, pe care am numit-o Traseul Norilor." (Ovidiu Pop)

LC1: 4/5; 56m. Traseul este marcat cu vopsea la bază. Prima lungime începe pe un diedru vertical care continuă cu o față cu multe posibilități de asigurare cu protecții mobile, este aproape verticală până înainte cu 8m de regrupare când se intră pe un culoar mai puțin vertical. În regrupare avem o ancoră cu plachetă și o ancoră chimică. De aici se poate retrage în rapel.

LC2: 4; 50m. Începe pe o pantă mai puțin înclinată cu smocuri de iarbă până la baza unui horn. În stânga hornului și înainte de horn este o față pe care se urcă 15m până la o brână oblică ce duce spre regrupare. Pe o față căzută pe partea stângă vedem o ancoră chimică și o ancoră cu plachetă.

LC3: 3; 52m. Din regrupare se urcă vertical pe o față friabilă până la o brână înierbată care se urmează spre stânga până la baza a două hornuri. Pe întreaga lungime se vede turnul Buteanului, fiind un punct de orientare pentru direcția de continuare. Urmăm hornul din dreapta, mai ușor; după depășirea lui se ajunge la o față înierbată, deasupra căreia începe o față căzută unde se regrupează la 2 ancore cu plachetă.

LC4: 6; 55m. Din regrupare se urmează brâna spre dreapta până în fața unui horn vertical, unde zărim la câțiva metri înălțime un piton, dar există și multiple locuri de asigurare cu protecții mobile. Se urmează hornul vertical apoi jgheabul pe care 2 pitoane care urmează până la următorul horn, trecând peste un bolovan încastrat cu diametru de 2m. La ieșire după bolovanul mare mai există un piton. Se urmează hornul vertical și se iese într-un jgheab după o mică față de 3-4m ne scoate ușor în dreapta vârfului Vânătarea lui Buteanu.
Surse informaţii
Descriere: Ovidiu Pop, Alex Cruceru

Acces şi retragere

Rută acces: Se merge de la Balea pe marcaj pana pe Valea Văiuga, apoi direct la baza peretelui.
Durată acces: 30
Rută retragere: De pe Vârful Vanătarea lui Buteanuse merge pe marcaj pana la Balea
Durată retragere: 50

Poze


Traseul Norilor

Descoperă detalii despre acest traseu de la cei care l-­au parcurs


Traseul Norilor

Useri care au parcurs traseul


Alex Cruceru - 29.11.2019
- 29.11.2019

Useri care doresc să parcurgă traseul


tamassslv
Victor Jalbă-Șoimaru

Vezi video-uri cu traseul realizate de cei care l-­au parcurs


HartăRută acces: Se merge de la Balea pe marcaj pana pe Valea Văiuga, apoi direct la baza peretelui.
Rută retragere: De pe Vârful Vanătarea lui Buteanuse merge pe marcaj pana la Balea

Echipament


Coardă: semicorzi de 60m
Bucle echipate: 12 bucle echipate
Mobile: un set de nuci medii, un set tricam, un set de 7-8 frienduri de dimendiuni diverse.
Echipament suplimentar: 2-3 anouri mari
Traseul Norilor

Comentarii