Descriere traseu LC 1: Traseul debutează cu o lungime grea, a cărei apreciere vizuală poate subestima cu ușurinţă dificultatea ei reală. Urcând prin dreapta peretelui, care prezintă surplombe la 15-20 m deasupra Brâului Roşu, depăşim, cu ajutorul unor prize de picior şi al unor fisuri fine pentru degete, doi paşi mai dificili (grad 6, 6+), după care ne angajăm într-o traversare delicată dreapta sus, până într-un jnepeniş unde putem regrupa mai comod. Grad 6, ~ 48 m.
LC 2: De la jnepenişul în care am regrupat, suim nişte praguri mici de stâncă, apoi ocolim prin dreapta un mic prag surplombat, printr-un alt pasaj în care stânca este amestecată cu jnepenii. Un culoar înierbat, cu praguri de o înălţime redusă şi jnepeni din loc în loc, ne poartă cu ușurință încă 30 de m în sus. Grad 3, ~ 55 m.
LC 3: Urmează o lungime foarte asemănătoare cu precedenta, în care jnepenii oferă sprijin pentru depăşirea câtorva hornuri. Capătul lungimii ne aduce într-o mică şa, unde putem asigura din nou la jnepeni, sau putem realiza o regrupare prin plasarea unor protecţii mobile în fisurile stâncii. Grad 3, ~ 55 m.
LC 4: Din şaua în care ne aflăm, observăm în faţă un horn larg, cu o pantă înierbată. Noi vom căuta însă apropierea de muchia matematică, astfel că vom travera către stânga, depăşind mai multe obstacole friabile. Atenţie la căutarea prizelor, întrucât multe se desprind la o apucare mai sănătoasă. După 25 m în stânga, vom prinde muchia pe care vom continua ascendent. Grad 4+, 55 m.
LC 5: Porţiunea finală care ne desparte de Creasta Pietrei Craiului se desfăşoară fără dificultăţi de-a lungul unor hăţaşuri înjnepenite, presărate cu porțiuni stâncoase banale. Deasupra lor, ultimii 50 m îi putem parcurge neasiguraţi, printr-o mare de jnepeni. Grad 2, 40 m.
|