Astăzi se împlinesc 15 ani de la trecerea în nefiinţă a lui Mircea Casassovici.

Viva la Vida 4A, M5
0.00/5 (0 voturi)
834 vizualizări


  • Descriere
  • Poze (1)
  • Jurnale/Parcurgeri (2)
  • Comentarii (0)
adăugat de Ad Mini la data de 21.02.2018
editat de Ad Min la data de 30.11.2019

Caracteristici generale


Grad clasic: 4A
Grad mixt: M5
Tip: Mixt

 Sursă: AlternativeTM 
Lungime: 5 LC
Durată parcurgere: 5 ore
Stâncă: 
Calitate asigurări: 
Nr asigurări: 
Privelişte: 
Frecventat: 

Sumar

PitoaneAsigurări mobileHornPitoane şi ciocan

Premieră şi reparații

Premieră: Radu Crainic, Adrian Vălean, Florin Daneliuc
Dată: 20.03.2010
Poveste: Link


Descriere traseu

LC 1 (60m): Începe cu un culoar înclinat de zăpadă, 50-60* care după 10-15m se înclină la 70* şi se îngustează până devine horn vertical, aici e pasul de dificultate maximă al lungimii (M5) după alţi 10m hornul se lărgeşte şi urmează alţi 20m de culoar aprox 70*, cu zăpadă tare până în regrupare. Plasamente sunt puţine pentru mobile, stânca e friabilă şi cele mai sigure sunt pitoanele tip lamă, deşi destul de rare. În regruparea am lăsat 2 pitoane/lame.

LC 2 (55m): Continuă cu un fel de culoar aproape vertical 80-85*, punctat de bolovani 15m, apoi un câmp de zapadă mai căzut, 40-45*, 10m, care e întrerupt de un prag vertical de stâncă. Pragul e sub o sorplombă mare, care se ocoleşte oblic prin dreapta şi continuă cu o traversare expusă cu posibilităţi puţine de asigurare, se merge tot pe mixt cam 15m, aici cred că e pasul traseului. Pasul e cam M5 dar periculos. Un piton am lăsat înainte de prag.

LC 3 (60m): 60-70* se urmează culoarul drept în sus, uşor dreapta, zăpadă e foarte proastă, ne afundăm mult şi se rupe. Asigurări destul de precare. Se regrupează pe mobile şi la un cui/lama.

LC 4 (40m): 60* , se traversează stânga aprox 10m, până la un prag vertical (M4). Zăpada e foarte mare şi suntem nevoiţi să demolăm, să săpăm şi să batem zăpada ca să o consolidăm pentru a nu se rupe cu noi. Sub e faţa căzută de stâncă şi asta face zăpada foarte instabilă. Se poate asigura la nişte colţi de stâncă, după care se continuă drept în sus pe culoar. Până în regrupare mai urmează 30m de zăpadă solidă. Regrupare la un cui solid şi un colţ de stâncă.

LC 5 (60m): 60* se urmează culoarul, zăpadă bună 30m, se intersecteză un horn ce vine din dreapta, după care drept în sus pe culoar 15m până se iese pe o faţă mai puţin înclinată (40*) sub vârf.

Surse informaţii
http://www.alternativetm.ro/ture/peretele-nv-al-vf-vanatoarea-lui-buteanu-iarna

Poze


Sursă: AlternativeTM

Descoperă detalii despre acest traseu de la cei care l-­au parcurs


Jurnale & referinţeSursă: AlternativeTM

Vezi video-uri cu traseul realizate de cei care l-­au parcurs


HartăEchipament


Sursă: AlternativeTM

Comentarii