Astăzi se împlinesc 80 ani de la deschiderea traseului Traseul Coman (Muchia Nord-Estică din Umărul Gălbenelelor) (Umărul Gălbenelelor), 85 ani de la deschiderea traseului Brâna Aeriană - Creasta Văii Albe (Văi şi brâne), 59 ani de la deschiderea traseului Hornul Piticului (Padina lui Călineţ), 81 ani de la deschiderea traseului Traseul Sudic din Peretele Central (Peretele Central al Marelui Grohotiş), 49 ani de la deschiderea traseului Traseul Citadela Sfărâmată (Citadela Sfărâmată), 1 an de la deschiderea traseului Hornul Izvorului (Văiuga)

Peretele Mare din Padina Lăncii 3B
0.00/5 (0 voturi)
1557 vizualizări


  • Descriere
  • Comentarii (0)
adăugat de Ad Min la data de 12.10.2014
editat de Ad Min la data de 22.03.2019

Caracteristici generale


Grad clasic: 3B
Tip: Traseu clasic

 alt 
Lungime: 6 LC
Stâncă: 
Calitate asigurări: 
Nr asigurări: 
Privelişte: 
Frecventat: 
Cele mai bune luni:
IANFEBMARAPRMAIIUNIULAUGSEPOCTNOVDEC

Sumar

Acces PNPCPitoaneAsigurări mobileFriabilPitoane şi ciocan

Premieră şi reparații

Premieră: Niculae Baticu, Madeleine Knapp, Gheorghe Creangă
Dată: 13.08.1939


Descriere traseu

Parcurgem 90 de metri direct în sus, apoi, după o traversare de 20 m spre stânga şi după escaladarea unei noi feţe, ajungem într-o şa. De acolo observăm în partea stângă un vâlcel care nu e altceva decât continuarea (partea finală) a traseului
Muchia din Padina Lăncii

Puteţi citi toată descrierea peretelui Padina Lăncii aici: Perete.aspx?ID_Perete=139#ShowImage
Muchia din Padina Lăncii

Puteţi citi toată descrierea peretelui Padina Lăncii aici: Perete.aspx?ID_Perete=139#ShowImage
Muchia din Padina Lăncii. Pornim mai departe pe faţa cuprinsă între acest vâlcel şi firul principal. Pe această porţiune, înaltă de 90-100 m, panta se apropie din ce în ce mai mult de verticală. După folosirea a 2-3 pitoane de asigurare, am rezolvat şi această ultimă parte şi am ajuns dupa 2 h 30-3 h de parcurs, în Creasta sudică. Dificultatea întregului traseu nu depăşeşte gradul 3.
Surse informaţii
Amintirile unui alpinist - Niculae Baticu

Acces şi retragere

Rută acces: Am urcat firul principal de deasupra săritorii spalate până în punctul unde Brâul de Mijloc traversează acest fir şi apoi ne angajăm pe faţa din stânga ce părea a fi traseul cel mai greu. Această faţă este formată dintr-o stâncă foarte sfărâmicioasă.

Poze


alt

Descoperă detalii despre acest traseu de la cei care l-­au parcurs


alt

Vezi video-uri cu traseul realizate de cei care l-­au parcurs


HartăRută acces: Am urcat firul principal de deasupra săritorii spalate până în punctul unde Brâul de Mijloc traversează acest fir şi apoi ne angajăm pe faţa din stânga ce părea a fi traseul cel mai greu. Această faţă este formată dintr-o stâncă foarte sfărâmicioasă.

Echipament


alt

Comentarii