Descriere traseu LC1 - Pleacă pe un mic hornuleț pămîntos, friabil și plin de iarbă pînă pe un tăpșan aflat la vreo 8 m mai sus. Aceasta este cea mai urîtă porțiune din traseu, pînă pe tăpșan negăsind nici un piton. De aici continuăm vertical prin spatele copăcelului din stînga tăpșanului unde am găsit și prima asigurare, un piton P mare și nou. De aici traseul urcă vertical vreo 20 m, cu foarte mici deviații stînga-dreapta, pentru început pe o față cu mici praguri și ceva iarbă, apoi căţărarea devine din ce în ce mai plăcută și mai curată. Pasul lungimii nu depăseşte gradul 6. Regrupare nu foarte comodă la un spit și pitoane. Lungime aproximativă: 25-30 m. În noiembrie 2021 au fost rebătute mai multe pitoane pe această lungime.
LC2 - Se pleacă uşor stînga apoi revine către dreapta după care, iarăși, uşor stînga pînă la o placă ce are pe muchia ei un piton şi un fel de spit vechi. Aici se face o traversare spre stînga de vreo 2 m pe un prag mare de iarbă. De pe prag se urcă vertical asigurînd un piton pus recent (în 2013 nu exista, iar spitul din partea superioară a plăcii a dispărut). În partea superioară a plăcii, la vreo 3 m de la plecarea de pe prag, se află o mică nișă în care se mai află un piton. După depăşirea acestui pas mai urcăm vertical încă vreo 6 m și regrupăm la spit și pitoane. Lungime estimată la aproximativ 30 m și pasul de la trecerea plăcii la un 7, maximum 7+.
LC3 - Se pleacă ascendent stînga spre o porțiune verticală mai des pitonată şi cu prize mai mici unde avem un pas cotat la 6+/7-. Deasupra acestei fețe trecem spre stînga într-o mică scobitură cu iarbă, apoi traseul deviază ușor spre dreapta cîțiva metri după care continuă vertical vreo 8 m pînă la baza unei fețe pe care o traversăm spre dreapta vreo 4/5m spre o grotă. Aici se regrupează comod la mai multe pitoane și 2 spituri (unul cu maillon). Lungime estimată la 25-30 m.
LC 4 - Are în jur de 40 m și pașii impuși dintre bucle nu depășesc gradul 7-, cu excepția celor două puncte unde am improvizat cu mișcări de pendul în coardă pentru a putea asigura. Trei pitoane au fost înlocuite cu spituri, păstrându-se pașii impuși. Regrupând în Traseul Cangur am rapelat pe linia traseului pe care am urcat. Surse informaţii Cristi Popescu - http://totpedrum.blogspot.ro/2013/05/pantera-roz-catarare-in-postavaru-doar_3.html
- actualizare octombrie 2021: Alex Manoliu
|