Astăzi Valentin Garner împlineşte frumoasa vârstă de 89 ani. La mulţi ani!. Astăzi Miklós Nagy împlineşte frumoasa vârstă de 77 ani. La mulţi ani!.

Hornul Văii Caprelor 4B, 5c
0.00/5 (0 voturi)
1233 vizualizări


  • Descriere
  • Poze (1)
  • Jurnale/Parcurgeri (2)
  • Comentarii (0)
adăugat de Ad Min la data de 01.10.2014
editat de Adi Min la data de 20.02.2016

Caracteristici generale


Grad clasic: 4B
Grad impus: 5c
Grad rotpunkt: 5c
Tip: Traseu clasic

 Hornul Văii Caprelor 
Orientare: N
Lungime: 6 LC
Stâncă: 
Calitate asigurări: 
Nr asigurări: 
Privelişte: 
Frecventat: 

Sumar

PitoaneAsigurări mobileHornPitoane şi ciocan

Premieră şi reparații

Premieră: Nae Moldovan
Dată: 1966


Descriere traseu

LC1: Depăşim câteva trepte uşoare, apoi scoatem corzile sub un horn care pare destul de paşnic şi în niciun caz vertical, dar care s-a străduit apoi destul să ne facă viaţa interesantă. Cam gradul VI- ni s-a părut. Urmează apoi o treaptă mai uşoară şi mă opresc pe un prag mic, dar de nerefuzat, la 40 m de la plecare.

LC2: Urmează un prag vertical scurt, cam friabil, cam umed, cu ceva mâzgă. Florică a regrupat după vreo 25 m, urcând iniţial pe fir şi după aia traversând orizontal în stânga, ieşind din firul văii pe un fel de brâniţă friabilă, până într-un loc comod de stat, pe iarbă. Pe firul văii, imediat deasupra brânei pe care stăm, e un prag surplombat şi descompus, cu nişte plăci care abia stau, plin de pământ şi din care atârnă firicele de plante, pe care iţi e frică să îl atingi să nu cadă pe tine. După ce ajung unde a regrupat Florică, e o idee să mă întorc orizontal înapoi spre vale pe aceeaşi brână şi să urc ocolind pragul pe la marginea din stânga.

LC3: Bat un piton acceptabil stând pe brână şi unul mai bun mai sus. Acum va trebui să mă ridic, dar întâi curăţ tot ce se rupe şi exersez în minte ce am de făcut - sunt doar câteva mişcări mai grele. E puţin surplombat. După vreo trei mişcări reuşesc să mă ridic, într-un echilibru delicat. Urmează traverseul orizontal, din ăla de trebuie să te mişti uşurel, pe sub nişte plăci care nu trebuie deranjate. E foarte fain că traverseul se termină peste o mică muchie, într-un scoc înclinat şi spălat. De aici mai urc un horn scurt (în care e un piton cu inel vechi!) şi regrupez. Cam gradul VI mi s-a părut lungimea asta.

LC4: Imediat deasupra noastră mai apare o săritoare frumoasă şi destul de uşoară (de vreo 15 m).

LC5: Apoi găsim o săritoare lungă (de vreo 40 m parcă), cu un horn spălat şi nu prea înclinat, care are spre sfârşit o fereastră prin care vom trece.

LC6: Săritoarea următoare (de vreo 15 m) este una ... deosebită. După multe căutări am găsit totuşi loc pentru pitoane de încredere, şi nici nu a fost aşa de grea.

De aici în sus nu mai e niciun obstacol notabil.
Surse informaţii
http://danabaza.blogspot.ro - http://danabaza.blogspot.ro/2013/04/valea-caprelor-direct-pe-fir-abruptul.html

Poze


Hornul Văii Caprelor

Descoperă detalii despre acest traseu de la cei care l-­au parcurs


Jurnale & referinţeHornul Văii Caprelor

Useri care au parcurs traseul


Lucian Apostu - 24.04.2021, Iarna
- 24.04.2021Tentativa de urcat Am catarat doar primele 2 lungimi conform descrierii de pe site. Prima parte doar zapada tare si buna pana la intrare in horn nu a fost nevoie de coarda L2 pe horn gheata buna de suruburi dar iesirea pe brana periculoasa pe zapada ca zaharul.. nu tineau pioletii De pe Brana cu cele doua pitoane apoi traverseu m-am retras in rapel . Poate fara schiuri pe rucsac si zapada mai tare ar fi fost altfel. Data viitoare

Vezi video-uri cu traseul realizate de cei care l-­au parcurs


HartăEchipament


Hornul Văii Caprelor

Comentarii