Astăzi se împlinesc 99 ani de la trecerea în nefiinţă a lui Nicolae Gelepeanu.

Phoenix 5B, (5c, A0)
0.00/5 (0 voturi)
1938 vizualizări


  • Descriere
  • Poze (2)
  • Jurnale/Parcurgeri (2)
  • Hartă
  • Comentarii (0)
adăugat de Ad Min la data de 01.11.2014
editat de Rupi la data de 23.02.2022

Caracteristici generale


Grad clasic: 5B
Grad impus: 5c
Grad artificial: A0
Tip: Traseu clasic

 Sursă: Cătălin Crețu 
Lungime: 5 LC
Stâncă: 
Calitate asigurări: 
Nr asigurări: 
Privelişte: 
Frecventat: 

Sumar

Traseu medaliatPitoaneSpituriAsigurări mobileFisurăIarbăFantastic

Premieră şi reparații

Premieră: Marius Albu, Cristian Cătălin, Cristian Bărgăoanu, V. Antohi
Dată: 1986


Descriere traseu

Este un traseu cu pași dificili, are câteva pasaje frumoase și merită urcat, mai ales că este într-o zonă ceva mai ieșită din circuitul alpiniștilor. Din păcate, reamenajarea s-a făcut cu exces de zel.

LC 1: La început dăm de câteva spituri, apoi ajung pe o porțiune friabilă unde asigurările sunt rare. Ajungem sub o fisură îngropată în iarbă, mai punem un friend și regrupăm la două corniere pe care le putem dubla cu un hex.

LC 2: Începem a doua lungime cu spraițuri sănătoase, pe o fisură largă, care surplombează. Aici apar primele expansoare puse cu exces de zel. Ancorele sunt montate lângă fisuri unde s-ar putea pune ușor nuci sau frienduri, în unele locuri, pe fețe, distanța dintre spituri este de 1,5 m. După depășirea fisurii ieșim și traversăm stânga, peste o placă, mai urcăm un pic și dăm de o regrupare cu lanț. Cu 60m s-ar putea ajunge la această regrupare dintr-o singură lungime.

LC 3: Pornim inițial pe o zonă cu multă vegetație, apoi traversăm lung dreapta. Asigurările sunt mai rare aici, dar pe traverseu este pusă o coardă fixă al cărei rol nu îl văd. Pasajele sunt de gradul 6, prizele ușor de găsit și din belșug. Ajungem la surplomba care trebuie depășită. Aici sunt spituri din 2 în 2m. Trecem artificial surplomba, apoi depășim un pasaj foarte fain, de liber, până în regrupare.

LC 4: Începe cu un traverseu stânga și depășirea unei fisuri fine, dificile. Pașii de liber alternează cu cei de artificial, în prima parte. Mai sus trecem liber, urcăm o fisură și câteva praguri de stâncă și ajungem într-o regrupare comodă, aflată pe o brână largă.

LC 5: Începe cu o față spălată, care se trece cu un artificial sec, din spit în spit. Urmează o fisură scurtă, frumoasă, apoi o alta ceva mai largă, un hornuleț și o creastă și suntem sus.

Surse informaţii
Poză 2 - Vlad Condratov - https://picasaweb.google.com/107730608871785823336/SugauPhoenixIunie2014?noredirect=1
http://explorer.org.ro/index.php?option=com_comprofiler&task=userProfile&user=64

Acces şi retragere

GPS: N 46° 49' 28.1" E 25° 51' 01.3"    
Rută retragere: Retragerea o facem pe picioare. Coborâm în direcția opusă peretelui pe care l-am urcat, ajungem într-o strungă și coborâm printr-un horn larg spre poteca marcată.

Poze


Sursă: Cătălin Crețu

Descoperă detalii despre acest traseu de la cei care l-­au parcurs


Jurnale & referinţeSursă: Cătălin Crețu

Useri care doresc să parcurgă traseul


Ruxandra V

Vezi video-uri cu traseul realizate de cei care l-­au parcurs


HartăGPS: N 46° 49' 28.1" E 25° 51' 01.3"    
Rută retragere: Retragerea o facem pe picioare. Coborâm în direcția opusă peretelui pe care l-am urcat, ajungem într-o strungă și coborâm printr-un horn larg spre poteca marcată.

Echipament


Sursă: Cătălin Crețu

Comentarii