Astăzi Constantin Mititeanu împlineşte frumoasa vârstă de 82 ani. La mulţi ani!. Pe 14.05.1939 se năştea Eme Sabin Doctor. Astăzi se împlinesc 36 ani de la deschiderea traseului Traversarea Îngerilor (Peretele Mariei)

Phoenix 5B, (5c, A0)
0.00/5 (0 voturi)
1640 vizualizări


  • Descriere
  • Poze (2)
  • Jurnale/Parcurgeri (2)
  • Hartă
  • Comentarii (0)
adăugat de Ad Min la data de 01.11.2014
editat de Adi Min la data de 23.06.2018

Caracteristici generale


Grad clasic: 5B
Grad impus: 5c
Grad artificial: A0
Tip: Traseu clasic

 Sursă: Cătălin Crețu 
Lungime: 5 LC
Stâncă: 
Calitate asigurări: 
Nr asigurări: 
Privelişte: 
Frecventat: 

Sumar

Traseu medaliatPitoaneSpituriFisurăIarbăFantastic

Premieră şi reparații

Premieră: Marius Albu, Crist. Cătălin, Cr. Bărgăoanu, V. Antohi
Dată: 1986


Descriere traseu

Este un traseu cu pași dificili, are câteva pasaje frumoase și merită urcat, mai ales că este într-o zonă ceva mai ieșită din circuitul alpiniștilor. Din păcate, reamenajarea s-a făcut cu exces de zel.

LC 1: La început dăm de câteva spituri, apoi ajung pe o porțiune friabilă unde asigurările sunt rare. Ajungem sub o fisură îngropată în iarbă, mai punem un friend și regrupăm la două corniere pe care le putem dubla cu un hex.

LC 2: Începem a doua lungime cu spraițuri sănătoase, pe o fisură largă, care surplombează. Aici apar primele expansoare puse cu exces de zel. Ancorele sunt montate lângă fisuri unde s-ar putea pune ușor nuci sau frienduri, în unele locuri, pe fețe, distanța dintre spituri este de 1,5 metri. După depășirea fisurii ieșim și traversăm stânga, peste o placă, mai urcăm un pic și dăm de o regrupare cu lanț. Cu 60m s-ar putea ajunge la această regrupare dintr-o singură lungime.

LC 3: Pornim inițial pe o zonă cu multă vegetație, apoi traversăm lung dreapta. Asigurările sunt mai rare aici, dar pe traverseu este pusă o coardă fixă al cărei rol nu îl văd. Pasajele sunt de gradul 6, prizele ușor de găsit și din belșug. Ajungem la surplomba care trebuie depășită. Aici sunt spituri din 2 in 2m. Trecem artificial surplomba, apoi depășim un pasaj foarte fain, de liber, până în regrupare.

LC 4: Începe cu un traverseu stânga și depășirea unei fisuri fine, dificile. Pașii de liber alternează cu cei de artificial, în prima parte. Mai sus trecem liber, urcăm o fisură și câteva praguri de stâncă și ajungem într-o regrupare comodă, alfată pe o brână largă.

LC 5: Începe cu o față spălată, care se trece cu un artificial sec, din spit in spit. Urmează o fisură scurtă, frumoasă, apoi o alta ceva mai largă, un hornuleț și o creastă și suntem sus.

Surse informaţii
Nomenclatorul traseelor - 2000
Poză 2 - Vlad Condratov - https://picasaweb.google.com/107730608871785823336/SugauPhoenixIunie2014?noredirect=1
http://explorer.org.ro/index.php?option=com_comprofiler&task=userProfile&user=64

Acces şi retragere

GPS: N 46° 49' 28.1" E 25° 51' 01.3"    
Rută retragere: Retragrea o facem pe picioare. Coborâm în direcția opusă pereteleui pe care l-am urcat, ajungem într-o strungă unde vedem câteva capre negre și coborâm printr-un horn larg spre poteca marcată.

Poze


Sursă: Cătălin Crețu

Descoperă detalii despre acest traseu de la cei care l-­au parcurs


Jurnale & referinţeSursă: Cătălin Crețu

Vezi video-uri cu traseul realizate de cei care l-­au parcurs


HartăGPS: N 46° 49' 28.1" E 25° 51' 01.3"    
Rută retragere: Retragrea o facem pe picioare. Coborâm în direcția opusă pereteleui pe care l-am urcat, ajungem într-o strungă unde vedem câteva capre negre și coborâm printr-un horn larg spre poteca marcată.

Echipament


Sursă: Cătălin Crețu

Comentarii