Astăzi se împlinesc 60 ani de la deschiderea traseului Lespezile Padinei Popii (Turnul Mare al Dianei), 60 ani de la deschiderea traseului Traseul Sângele Voinicului (Peretele Mare din Padina Popii), 63 ani de la deschiderea traseului Fisurile Centrale (Padina lui Călineţ), 15 ani de la deschiderea traseului Moon Trip (Prima faleză)

Traseul Nicolae Anghelide 5A, (A1)
2,00/5 (1 vot)
1272 vizualizări


  • Descriere
  • Comentarii (0)
adăugat de Ad Min la data de 31.10.2014

Caracteristici generale


Grad clasic: 5A
Grad artificial: A1
Tip: Traseu clasic

 alt 
Lungime: 7 LC
Stâncă: 
Calitate asigurări: 
Nr asigurări: 
Privelişte: 
Frecventat: 

Premieră şi reparații

Premieră: Cristian Andreescu, Jean Nicolae


Descriere traseu

LC 1 (40 m): Traseul începe cu un hornuleț, iar după 2-3 m ajungem la primul piton. Urmăm fisura spre stânga (7m, 2 pitoane), apoi diedrul înierbat (5 pitoane). Ieșim pe o zonă înierbată, unde mai găsim 2 pitoane și regrupăm la baza peretelui.

LC 2 (35 m): Pornște spre dreapta pe iarbă, vizând hornul de aproximativ 30m înălțime. Regrupăm pe un prag după terminarea hornului, la 4 pitoane.

LC 3 (30 m): Traversăm către dreapta pentru a prinde o fisură surplombantă, ce o vom urca artificial. Ieșim pe o față căzută, iar după 15m ajungem la regrupare, sub o zonă cu vegetație și jnepeni. Regrupăm la 3 pitoane.

LC 4, 5 (60 m): Parcurgem o zonă cu vegetație și jnepeni. Regrupăm la un fag mare.

LC 6 (35 m): Este lungimea cheie a traseului. Din regrupare traversăm 5m la stânga, pentru a prinde o fisură verticală ce o depășim în cățărare liberă combinată cu artificială. Regrupăm pe o placă verticală la 2 pitoane și o țeavă.

LC 7 (40 m): Continuăm pentru 5m pe placă, apoi urmează o traversare ascendent oblic dreapta până la o brână ascendentă către stânga. Regrupăm la 2 pitoane.

Urmează un vâlcel înierbat ușor și ieșim pe vârf.
Surse informaţii
Wild Ferenc - Alpinism în Cheile Bicazului

Acces şi retragere

Rută acces: Mergem pe poteca turistică bandă galbenă, ce părăsește DN-ul în zona Gâtul Iadului, traversând Bicăjelul. După 150m de la trecerea râului, pe stânga găsim intrarea în traseu. Intrarea este marcată cu inițiale galbene N.A., traseul efectiv începând 10m mai sus, la un bolovan.
Rută retragere: Mergem de-a lungul crestei prin pădure, spre zona amonte a Bicăjelului. După terminarea peretelui ne unim cu poteca turistică ce vine din dreapta.

Topo

Topo

Traseul Nicolae Anghelide

Poze


alt

Descoperă detalii despre acest traseu de la cei care l-­au parcurs


alt

Vezi video-uri cu traseul realizate de cei care l-­au parcurs


HartăRută acces: Mergem pe poteca turistică bandă galbenă, ce părăsește DN-ul în zona Gâtul Iadului, traversând Bicăjelul. După 150m de la trecerea râului, pe stânga găsim intrarea în traseu. Intrarea este marcată cu inițiale galbene N.A., traseul efectiv începând 10m mai sus, la un bolovan.
Rută retragere: Mergem de-a lungul crestei prin pădure, spre zona amonte a Bicăjelului. După terminarea peretelui ne unim cu poteca turistică ce vine din dreapta.

Echipament


alt

Comentarii