Traseul Secuilor 6A, (A2)
2,00/5 (1 vot)
762 vizualizări


  • Descriere
  • Comentarii (0)
adăugat de Ad Min la data de 31.10.2014

Caracteristici generale


Grad clasic: 6A
Grad artificial: A2
Tip: Traseu clasic

 alt 
Lungime: 12 LC
Înălţime: 300 m
Durată parcurgere: 6 - 8 ore
Stâncă:
Calitate asigurări:
Nr asigurări:
Privelişte:
Frecventat:

Sumar

PitoaneAsigurări mobileArtificialHornPitoane şi ciocan

Premieră şi reparații

Premieră: Matei Krutsch, Gelu Crâşnic
Dată: 1978


Descriere traseu

Traseu care a văzut puține sau 0 repetări în ultimii 20 de ani, astfel încât vom intra în el ca la premieră, cu pitoane, ciocan, stânca fiind cel mai probabil murdară și friabilă pe alocuri datorită neparcurgerii. Primele 4 lungimi sunt comune cu cele ale Traseului Minerilor.

LC 1 (35 m): Porneşte pe o fisură orientată spre dreapta (15m, A1). Urmează o traversare stânga (5-) până la regrupare - regrupare incomodă, la 3 pitoane.

LC 2 (18 m): Porneşte artificial A1/A2, linia pitoanelor ne conduce după 10m sub o surplombă. Traversăm dreapta 3m, având ca asigurări fixe ancore mecanice vechi (expansoare). Trecem pe sub surplombă (5-) şi după 5m înierbați ieșim în regrupare (3 pitoane și un copac).

LC 3 (40 m): Urcăm 10m artificial A0 pe o față spălată. Urmează un jgheab spălată cu rocă fisurată și stratificată. Regrupăm pe brazii de pe Brâna Rezervației.

LC 4 (40 m): Urcăm o pantă cu iarbă și grohotiș până la baza peretelui. Coborâm scurt la stânga și regrupăm la un grup de tise.

LC 5 (33 m): Pornim pe o fisură oblic dreapta ce ne conduce sub o surplombă mare. Traversăm 3m la stânga şi regrupăm.

LC 6 (35 m): Continuăm traversarea stânga încă 6m până la o fisură orientată spre dreapta. Depăşim o zonă surplombată, iar după 18m ajungem la o a doua traversare spre stânga, fiind un traverseu de echilibru. Urmăm o fisură până la regruparea pe o mică platformă.

LC 7 (40 m): Constă dintr-un horn cu iarbă. Regrupăm la un brad.

LC 8 (40 m): Continuăm în sus pe horn, iar după 20m ieşim pe peretele din stânga. Continuăm pe prize şi pitoane solide, regrupând sub o mare surplombă.

LC 9 (38 m): Traversăm la dreapta o fisură lată şi surplombată, apoi depăşim surplomba (2 corniere). Continuăm pe fisură în căţărare liberă.

LC 10 (38 m): După 6m verticali, traversăm 3m la dreapta. Urmăm fisura până la un alt horn (ce seamănă cu o grotă). Continuăm pe brâna înierbată de deasupra, și regrupăm comod la baza altui horn.

LC 11 (40 m): Continuăm pe horn, care este foarte îngust, neavând loc să ramonăm. Mergem artificial, iar ieșirea din horn este surplombată, și o trecem tot artificial. Ajungem la niște bolovani mari, apoi o brână, apoi o față spălată (cu 5 expansoare). Regrupăm lângă un brad firav.

LC 12 (40 m): O fisură mai mare conduce ușor spre dreapta până ieșim pe vârf la brazi.
Surse informaţii
Wild Ferenc - http://www.fsz.bme.hu/mtsz/mhk/egyeb/bekas/bekas.htm

Topo

Topo

Sursă: Wild Ferenc

Poze


alt

Descoperă detalii despre acest traseu de la cei care l-­au parcurs


alt

Vezi video-uri cu traseul realizate de cei care l-­au parcurs


HartăEchipament


alt

Comentarii