Astăzi Tiberiu Kantor împlineşte frumoasa vârstă de 57 ani. La mulţi ani!. Astăzi se împlinesc 12 ani de la deschiderea traseului Linie Cătălin Pobega - Silvia Murgescu (Peretele Nordic Lespezi-Călţun)

Vis Suspendat TD+, (5c, A2)
0.00/5 (0 voturi)
1911 vizualizări


  • Descriere
  • Jurnale/Parcurgeri (1)
  • Hartă
  • Comentarii (0)
adăugat de Ad Min la data de 01.10.2014
editat de Adi Min la data de 21.11.2017

Caracteristici generale


Grad francez: TD+
Grad impus: 5c
Grad mixt: M5
Grad artificial: A2
Tip: Traseu clasic

 alt 
Cazare: Refugiul Coştila
Orientare: N
Lungime: 7 LC
Altitudine: 2000 m
Înălţime: 270 m
Recomandare sezon: iarna
Stâncă: 
Calitate asigurări: 
Nr asigurări: 
Privelişte: 
Frecventat: 
Cele mai bune luni:
IANFEBMARAPRMAIIUNIULAUGSEPOCTNOVDEC

Sumar

PitoaneAsigurări mobileArtificialPitoane şi ciocan

Premieră şi reparații

Premieră: Justin Ionescu, Adi Margea, Teofil Vlad, Emilian Robert Camerzan
Dată: 08-16.02.2008


Descriere traseu

LC 1-2: A fost o lungime destul de tare de faţă şi apoi niște fisuri în traverseu spre dreapta, cam A1, iar apoi o lungime de faţă căzută înierbată şi cu zăpadă care a mers la liber.

LC 3-5: Următoarele 3 lungimi au fost cireaşa de pe tort. Sunt bucuros că mie mi-au revenit porţiunile cele mai frumoase/ tari/ tehnice. În lungimea a 5-a am dat de o fisură oblică spre dreapta, deasupra unei plăci imense, desprinse care suna foarte ciudat. Singura variantă era pe acolo. Am montat vreo 2 nuci, un piton şi apoi am intrat în fisură. E o fisură închisă unde am reuşit să plantez un piton ce a intrat cam 2 cm apoi un microfriend şi apoi o nucă ce stătea între două cristale. A fost un pasaj care m-a consumat destul de mult psihic, iar tehnic, fiecare plasament a fost dificil şi mi-a luat destul de mult timp să îl descopăr.

LC 6: E o porţiune care duce la un diedru perfect, diedru ce îl văzusem de jos. Până acolo încerc să merg la liber şi cu ajutorul unui friend băgat adânc într-o gaură/grotă, un piton în care pun un shock-absorber şi încă un friend ajung sub diedru. E superb, diedru de 90*, cu o fisură în mijloc. Câteva plasamente bune apoi iarăşi o succesiune de plasamente care te fac să strângi din dinţi când vrei să încarci scăriţa... Tot sper la un piton zdravăn unde să pot răsufla uşurat însă se pare că locul pentru un astfel de piton nu e aici. Încă o nucă ce scârţâie şi ... nimic. Mă tot uit, mă târâi cu încă o treaptă mai sus în scăriţe, dar nimic care să găsesc eu şi să fie cât de cât ok. Singura variantă ar fi un cliff şi apoi încă câteva plasamente şubrede până să ajung la ceva mai de încredere. Scot clifful şi încerc, caut o alveolă sau ceva... Găsesc o alveolă, însă nu e pentru mine. E scursă şi sub mine probabil că sunt vreo 3-4 asigurări care nu ar ţine dacă aş da acum o trântă. Plus că sub mine mă aşteaptă o brână destul de lată.
Încerc să gândesc la rece, nu vreau să bat un spit! Nu pentru asta, nu pentru trecere şi nu aici, în diedrul ăsta superb. Mai caut variante, stau o secundă să mă gândesc, dar până la urmă mă aud strigâdu-i lui Emil: trimite bormaşinaaa!! Îmi pare rău, însă nu sunt dispus să risc mai mult. Atât pot aici şi acum!
Următoarea bucată o caţăr pe semi-întuneric şi încerc să merg cât mai mult. În final pun regruparea mai mult din cauza întunericului şi cobor.

Echipament:
30 pitoane
3 seturi frienduri
2 seturi nuci
15 bucle echipate + 30 carabe simple
20 anouri
1 per. pioleți 1 per. colțari
1 coardă statică 70m; 1 coardă dinamică 60m; 2 semicorzi 50m
2 portaledge 5 haulbag-uri Black Diamond
bormașina și spituri

E o portiune care duce la un diedru perfect, diedru ce il vazusem de jos. Pana acolo incerc sa merg la liber si cu ajutorul unui friend bagat adanc intr-o gaura/grota, un piton in care pun un shock-absorber si inca un friend ajung sub diedru. E superb, diedru de 90*, cu o fisura in mijloc. Cateva plasamente bune apoi iarasi o succesiune de plasamente care te fac sa strangi din dinti cand vrei sa incarci scarita... Tot sper la un piton zdravan unde sa pot rasufla usurat insa se pare ca locul pentru un astfel de piton nu e aici. Inca o nuca ce scartie si.. nimic. Ma tot uit, ma tarai cu inca o treapta mai sus in scarite dar nimic care sa gasesc eu si sa fie cat de cat ok. Singura varianta ar fi un cliff si apoi inca cateva plasamente subrede pana sa ajung la ceva mai de incredere. Scot clifful si incerc, caut o alveola sau ceva.. Gasesc o alveola insa nu e pentru mine. E scursa si sub mine probabil ca sunt vre-o 3-4 asigurari care nu ar tine daca as da acum o tranta. Plus ca sub mine ma asteapta o brana destul de lata.

Incerc sa gandesc la rece, nu vreau sa bat un spit! Nu pentru asta, nu pentru trecere si nu aici, in diedrul asta superb. Mai caut variante, stau o secunda sa ma gandesc dar pana la urma ma aud strigadu-i lui Emil: trimite bormasinaaa!! Imi pare rau insa nu sunt dispus sa risc mai mult. Atat pot aici si acum!
Urmatoarea bucata o catar pe semiintuneric si incerc sa merg cat mai mult. In final pun regruparea mai mult din cauza intunericului si cobor.
Sunt rupt de oboseala si abia astept sa dorm.

- See more at: http://www.alternativetm.ro/evenimente/vis-suspendat#sthash.nqcQmynk.dpuf
Surse informaţii
www.alternativetm.ro - http://www.alternativetm.ro/evenimente/vis-suspendat

Acces şi retragere

GPS: N 45° 25' 52.2" E 25° 29' 45.6"    

Topo

Topo

Vis Suspendat

Poze


alt

Descoperă detalii despre acest traseu de la cei care l-­au parcurs


Jurnale & referinţealt

Useri care doresc să parcurgă traseul


Razvan Hotea
Chereches Cristian

Vezi video-uri cu traseul realizate de cei care l-­au parcurs


HartăGPS: N 45° 25' 52.2" E 25° 29' 45.6"    

Echipament


alt

Comentarii