Descriere traseu Update 2020: Lungimea 3 a suferit modificări: aproximativ 7-8 m din horn au dispărut. Dacă doriți să intrați în traseu faceți o inspecție amănunțită de la bază și nu intrați fără asigurări mobile, pitoane și ciocan.
LC1: Se parcurg 15 m pe o rocă frământată şi cu brâniţe de iarbă, vizând în continuare linia crestei, ultimii 5 m fiind pe o placă ierboasă, după care regrupăm. LC2: Se parcurg încă 18 m pe hornuri ierboase, după care se prinde o fisură largă, ce brăzdează diagonal peretele. Roca sănătoasă permite o căţărare liberă, după care regrupăm la un bolovan în horn.
LC3: Se continuă fisura largă şi verticală pentru 8 m, după care urmează un horn surplombant de 15 m foarte spălat (aprox 7-8m din acesta au dispărut). La 4 m după ieşirea din horn o serie de mari bolovani obturează fisura şi suntem obligaţi să ne căţărăm pe faţa stângă, cu ajutorul unor pitoane cam nesigure, ce ne conduc printr-o traversare spre stânga la o brână de iarbă, unde regrupăm.
LC4: Se prinde o fisură orientată spre dreapta, apoi o serie de obstacole verticale, dar cu prize bune ne scot la o regrupare pe faţă.
LC5: Parcurge faţa verticală a turnului, cu mici trepte surplombante, obligându-ne la un traverseu de 4 m la stânga, într-o regrupare.
LC6: Ultimii 30 m ai traseului sunt pe o faţă aproape verticală, evitând zonele surplombate prin mici traversee, ajungând în creastă, pe Vf. Stogşoare 1.
Surse informaţii Buila Vînturariţa - Premiere alpine 1970 - IPGG
|