Astăzi se împlinesc 51 ani de la deschiderea traseului Marele Tavan al Gălbenelelor (Peretele Gălbenelelor).  Astăzi se împlinesc 59 ani de la deschiderea traseului Traseul Turnuleţului (Peretele Mare din Padina Popii).  

Turnul Triunghiular


  • Descriere şi trasee
  • Poze (1)

Caracteristici generale


 Turnul Triunghiular 

Descriere

Situat în abruptul vestic al Gropşoarelor, pe dreapta firului cel mai nordic al Văii Seci a Zăganului. În perete mai există posibilităţi de premiere noi, inclusiv o fisură clară la stânga singurului traseu deschis.
Surse informaţii
Text, poză - Andrei Vârlan - http://www.atmarad.ro/cmsmadesimple/uploads/File/topo_zone_de_catarare/ciucas.pdfStâncă: conglomerat

Selectează:  

Trasee  

Nr.    Nume    Grad    Lungime    Frumusețe    Tip    Jurnale    Parcurgeri    
1.Capra Neagră Descriere Poză4B4 LC0     Alpinism00

Acces şi retragere

Rută acces: Din Cheia pe drum forestier până în Poiana Zăganului, apoi prin poiană se urcă spre dreapta până la liziera pădurii şi se caută intrarea în Valea Seacă a Zăganului. Se urcă din greu pe aceasta şi pe vâlcelul cel mai din stânga până în apropierea turnului.
Durată acces: 2 - 3 ore


Repartizarea traseelor


Poze


Turnul Triunghiular

HartăRută acces: Din Cheia pe drum forestier până în Poiana Zăganului, apoi prin poiană se urcă spre dreapta până la liziera pădurii şi se caută intrarea în Valea Seacă a Zăganului. Se urcă din greu pe aceasta şi pe vâlcelul cel mai din stânga până în apropierea turnului.