Astăzi se împlinesc 51 ani de la deschiderea traseului Marele Tavan al Gălbenelelor (Peretele Gălbenelelor).  Astăzi se împlinesc 59 ani de la deschiderea traseului Traseul Turnuleţului (Peretele Mare din Padina Popii).  

Piatra Altarului


  • Descriere şi trasee
  • Poze (3)

Caracteristici generale


 Sursă: Cătălin Creţu 

Descriere

Starea traseelor este relativă. Creasta Estică nu prezintă protecţii evidente în primele 3 lungimi, Vânătorii de Munte prezintă probleme de orientare,  regruparea a 6-a din Umbra Muchiei se face în friend-uri.
Surse informaţii
Florin Kobe Mastacan - Topo Cheile Bicazului - http://www.fralpinism.ro/topo/bicaz.pdf
Poză - Cătălin Creţu - https://picasaweb.google.com/116734182185530304205/2011032526CheileBicazuluiUmbraMuchieiRequiemCuValiChiriac
Poză 2 - http://www.salvamontharghita.ro/salvamont-harghita/ro/alpinism/0/1/0/6
http://www.cheilebicazului.info/topo/piatra-altarului/Stâncă: calcar

Selectează:  

Trasee  

Nr.    Nume    Grad    Lungime    Frumusețe    Tip    Jurnale    Parcurgeri    
1.Shogun10-14 m0     Escaladă00
2.Ronin9-12 m0     Escaladă00
3.Leon10-15 m0     Escaladă00
4.Traseul Clasic Topo4A3 LC2     Alpinism00
5.Creasta Estică Traseu medaliat Fantastic Descriere Topo Poză Cu video English translation4A6 LC4,666666     Alpinism359
6.Traseul Vânătorilor de Munte Topo Poză4B6 LC4     Alpinism80
7.Fisura Petriu Descriere Topo4B8 LC2     Alpinism00
8.Pilierul Nord-Vestic Fantastic Descriere Topo Poză5A5 - 6 LC2     Alpinism00
9.Traseul Honvezilor Topo4A3 LC1     Alpinism00
10.Traseul Recviem (Requiem) Descriere Topo Poză Cu video5A6 LC3,5     Alpinism60
11.Umbra Muchiei Descriere Poză Cu video5B5 LC4     Alpinism91

Acces şi retragere

Rută acces: Coborând spre Chei, cu circa 200 de metri înainte de tunel se desprinde spre stânga un drum care traversează Bicazul. Aici, a existat cu câţiva ani în urmă cabana Cheile Bicazului, distrusă complet în urma unui incendiu. Poteca (evidentă şi din loc în loc marcată) porneşte prin pădure şi după aproximativ 5 minute coboară spre valea Lapoşului unde printr-un loc „amenajat” se trece pe malul celălalt. După încă 10 minute de urcat, se ajunge la un brad pe care este vopsită o săgeată ce simbolizează o ramificaţie. Spre stânga, se merge spre intrările din majoritatea traseelor, iar spre dreapta spre intrările din traseele Pilierul Nord-Vestic şi Traseul Clasic.
Rută retragere: Toate traseele ajung pe vârf. De aici se urmează spre coborâre în sens invers Traseul Clasic (2-3 rapeluri în funcţie de corzile pe care le avem) şi de la intrarea acestuia se continuă descendent până la punctul de ramificaţie.

Schiţe

Schiţe

Sursă: Wild FerencRepartizarea traseelor


Poze


Sursă: Cătălin Creţu

HartăRută acces: Coborând spre Chei, cu circa 200 de metri înainte de tunel se desprinde spre stânga un drum care traversează Bicazul. Aici, a existat cu câţiva ani în urmă cabana Cheile Bicazului, distrusă complet în urma unui incendiu. Poteca (evidentă şi din loc în loc marcată) porneşte prin pădure şi după aproximativ 5 minute coboară spre valea Lapoşului unde printr-un loc „amenajat” se trece pe malul celălalt. După încă 10 minute de urcat, se ajunge la un brad pe care este vopsită o săgeată ce simbolizează o ramificaţie. Spre stânga, se merge spre intrările din majoritatea traseelor, iar spre dreapta spre intrările din traseele Pilierul Nord-Vestic şi Traseul Clasic.
Rută retragere: Toate traseele ajung pe vârf. De aici se urmează spre coborâre în sens invers Traseul Clasic (2-3 rapeluri în funcţie de corzile pe care le avem) şi de la intrarea acestuia se continuă descendent până la punctul de ramificaţie.