Traseu clasic
După un scurt parcurs vertical, traseul străbate în diagonală către dreapta porţiunea cea mai frumoasă a Peretelui Turnului Mare al Dianei. Prima lungime de coardă, foarte dură, vizează între altele şi un pasaj surplombat care se trece cu ajutorul scăriţelor. În porţiunea centrală, traseul îşi pierde din dificultate, mai ales după ce intersectează traseul Floarea de Colţ. Treimea superioară urmează către stînga despicătura adîncă a unui horn pînă pe Muchia Padinei Popii, unde ia sfîrşit.
Data: 24.07.1951
Premieră: Emil Fomino, Paul FozocoşTraseu clasic
Fără să prezinte manevre de corzi complicate sau pasaje deosebit de dificile, Fisura Nordică se numără printre traseele frumoase stabilite de neobositul alpinist Valentin Garner, la începutul carierei sale de căţărător.
Data: 14.08.1957
Premieră: Valentin Garner, Rosi BeerTraseu clasic
Prin obstacolele pe care le opune, Traseul Arcadelor se situează în rîndul escaladelor dificile din masiv. Pasajele de căţărare liberă, cîteva traversări inteligent alese, zonele surplombate şi folosirea frecventă a scăriţelor pentru prinderea pitonului următor.
Data: 15.07.1959
Premieră: Mircea Noaghiu, Roland WelkensTraseu clasic
Comparat cu alte trasee din zonă, traseul denumit Faţa Nordică a Turnului Mare al Dianei este mai dur. De la plecare şi pînă pe linia crestei, obstacolele sînt extrem de dificile. Abunda pasajele spălate şi uneori proeminente, unde reuşita fixării pitoanelor suplimentare este puţin probabilă. Escalada poate fi întreprinsă fără pitoane suplimentare numai de alpinişti bine antrenaţi şi deprinşi cu căţărarea liberă.
Data: 06.06.1971
Premieră: Miklós Nagy, Emilian Cristea