Cheile Cibului


  • Descriere

Caracteristici generale


  

Descriere

Sunt situate în partea de est a Culmii Pleşa Ardeului, având o lungime de 1,4 km în aval de localitatea Cib.
Roca cheilor ete calcar jurasic, de foarte bună calitate, care formează o serie de pereţi cu înălţimi de până la 90m, caracterizaţi prin feţe, surplombe, fisuri, despărţiţi de câlcele cu vegetaţie abundentă.

La baza peretelui Vânîtarea se găseşte o poiană, cu izvor în apropiere. Poiana este accesibilă cu automobilul după traversarea pârâului în amonte de o pescărie.

În zonă se întâlnesc frecvent vipere cu corn.
Surse informaţii
trascaucorp.ro - http://www.trascaucorp.ro/download/cib.pdf
Stâncă: calcar

Selectează:  

Pereţi  

Nr.    Nume    Stâncă    Altitudine    Înălţime    Trasee    Jurnale    Parcurgeri    
1.Sector I Topocalcar200
2.Sector II Topocalcar600
3.Sector III Topocalcar500
4.Sector IV Topocalcar500
5.Sector V Topocalcar500
6.Sector VI - Piatra Corbuluicalcar100

Acces şi retragere

Rută acces: Dinspre valea Mureşului cu pornire din şoseaua E60 din dreptul haltei CFR Geoagiu, drumul se bifurcă spre dreapta până în localitatea Băcâia, de unde spre dreapta un drum neasfaltat, dar recondiţionat, ne conduce după 4 km în Cheile Cibului.

Dinspre valea Ampoiului, după 6 km din şoseaua Zlatna-Almaşu Mare, în apropierea vârfului Breaza se coboară spre stânga pe un drum neasfaltat 6 km până în chei.


Repartizarea traseelor


Poze


alt

HartăRută acces: Dinspre valea Mureşului cu pornire din şoseaua E60 din dreptul haltei CFR Geoagiu, drumul se bifurcă spre dreapta până în localitatea Băcâia, de unde spre dreapta un drum neasfaltat, dar recondiţionat, ne conduce după 4 km în Cheile Cibului.

Dinspre valea Ampoiului, după 6 km din şoseaua Zlatna-Almaşu Mare, în apropierea vârfului Breaza se coboară spre stânga pe un drum neasfaltat 6 km până în chei.