Flavius P.

19 septembrie 2016 ora 00:28 AM

Traseu deosebit! Primele două lungimi necesită atenție, asigurările fiind rare. Lungimea a treia este cea mai frumoasă lungime din Coștila cățărată de mine.
Parcurs în 17.9.2016 de Flavius și Cârlig.

  

Vasile Dumitrică

03 septembrie 2018 ora 09:05 AM

Traseu extrem de frumos! Toate lungimile au în jur de 30m.
Primele două lungimi sunt mai ușoare și, în consecință, mai rar asigurate.

Prizele sunt însă clare, mai puțin la ridicarea de după asigurarea primei ancore din lungimea 1. La capătul fisurii ce urmează, intră un friend mediu, dar stânca mi-a părut friabilă pe una dintre fețele fisurii. Aici am ales să montez un tricam albastru, în mod pasiv, și să-l cuplez cu un Totem Cam galben (plasat în fisurica de deasupra). Următoarea ancoră e destul de sus, dar prizele sunt mari și evidente. Traverseul final spre regrupare e marcat de un cui vechi.

Plecarea pe lungimea doi este expusă, primul spit fiind destul de sus, iar regruparea pe o brână comodă, destul de lată. Pasajul se abordează prin stânga regrupării pe prize clare și destul de bune. Mai sus, la părăsirea brânei din Hardy, am găsit mai evidentă abordarea pasajului prin stânga ancorei, și nu prin dreapta cum indică descrierea. Pe diedrul neasigurat de deasupra există o alveolă ce a primit un Totem Cam violet.

Lungimea 3 este foarte frumoasă, bine asigurată și cu multe pasaje exigente. Am căzut de multe ori (ancorele 3, 4, 5, 6), căderi destul de lungi, multe dreptul ancorelor pe care încercam să le asigur.

Lungimea 4 pleacă vertical spre primul spit. Devinde din ce în ce mai ușoară pe măsură ce urcăm. După „pepenii” încastrați din porțiunea finală am găsit o alveolă ce a primit un tricam roz.

Retragerea am făcut-o în două rapeluri. Primul de aproximativ 50m dintr-o cordelină legată în rădăcinile de jneapăn din creastă până în regruparea din Herman Buhl pe care am intersectat-o la finalul lungimii doi (sforile au venit mai greu, dar au venit). De aici, încă un rapel de aproximativ 45 de metri (?) ne-a adus la baza traseului. 


Te rugam lasa un comentariu