Astăzi Andrei Beleaua împlineşte frumoasa vârstă de 66 ani. La mulţi ani!. Astăzi se împlinesc 89 ani de la trecerea în nefiinţă a lui Nestor Urechia.

Petre Bordea
914 vizualizări


  • Profil
  • Timeline
  • Poze (1)

Profil Petre Bordea


   
        La 16 iulie 1961 a avut loc în Piatra Craiului etapa a II-a a alpiniadei de vara în cadrul căreia s-a remarcat din partea Corvinul Hunedoara (antrenor Dan Pichiu) alături de Traian Pisu.
        La etapa de iarna a campionatului republican, seniori, desfăşurată în Retezat în martie 1968, a ocupat locul 3 (97 puncte) în clasament cu echipa C.S.U. — I.P.G.G. (Petre Bordea, Dan Vasilescu si Petre Batu). Etapa finala a campionatului republican a avut loc in Cheile Bicazului. În clasamentul general, alcatuit prin aditionarea rezultatelor de la cele trei etape, a ocupat locul 2 (140 puncte) cu echipa C.S.U.-I.P.G.G. (Dan Vasilescu, Petre Bordea, Petre Batu si Mircea Sandulescu, antrenor Matei Schenn).
        Sectia de alpinism a C.S.U.—I.P.G.G. a organizat în 1968 prima alpiniadă Studenţească, la care au fost invitate şi celelalte secţii alpine din ţară. Etapa a doua, de vara, s-a desfasurat tot în Bucegi la 13 octombrie 1968. Petre Bordea si Petre Batu (C.S.U.-I.P.G.G.) au parcurs traseul Balcoanele.
        Între 3 şi 6 septembrie 1969 s-a desfăşurat în Bucegi ultima etapă a campionatului republican de alpinism, seniori. S-au făcut relatări în presă privind, printre altele, escalada pe traseul Fisura Mult Dorită, grad VI A (Dan Vasilescu, Petre Bordea, Mircea Săndulescu).
        La alpiniada universitară, ediţia a doua, care şi-a desfăşurat etapa a doua, de vară, tot în Bucegi, la 12 octombrie 1969 a parcurs traseul Lespezile alături de Gheorghe Peteu şi Petre Baţu.
        În anul 1969 a obţinut categoria I-a la alpinism în calitate de sportiv legitimat la C.S.U.-I.P.G.G. Bucureşti.


Surse informaţii
Radu Titeica, Niculae Baticu - Pe crestele Carpatilor, Editura Sport Turism, 1984
Poză - CAR - https://www.facebook.com/pg/despreClubulAlpinRoman/photos/?tab=album&album_id=120827437974929


Premiere

Nr.    Traseu    Grad    Lungime    Frumusețe    Tip    Perete    
1.Hornul Agăţat Topo Poză4A0     Traseu clasicColţul Gălbenelelor
2.Creasta Vântului Descriere Topo Poză4A, (6, A0)4 LC0     Traseu clasicBucura III - Peretele Nordic
3.Începătorului Descriere Topo2B4 LC0     Traseu clasicMuchia Estică
4.Vostok II Descriere Topo3B4 LC0     Traseu clasicMuchia Mare
5.Fisura Verde Descriere Topo3B3 LC0     Traseu clasicColţul Negru

Traseu clasic
Traseu clasic
Traseu clasic

Vostok II 3B

09.09.1961
Traseu clasic

Poze


alt

Vezi video-uri cu alpinistul