Astăzi se împlinesc 60 ani de la deschiderea traseului Creasta Vestică (Vârful Judele (Mare)), 60 ani de la deschiderea traseului Muchia Porţii Bucurei (Turnul Porţii (Vârful Judele II - Mic)), 60 ani de la deschiderea traseului Umărul de Jos (Vârful Judele (Mare))

Ecaterina Cuibuș
1000 vizualizări


  • Profil
  • Timeline
  • Poze (1)

Profil Ecaterina Cuibuș


   Născut: 26.10.1968

Ecaterina Cuibuș este prima alpinistă din România care a încercat să urce pe vârfului K2. Practică alpinismul de la vârsta de 17 ani. Are la activ o bună parte din traseele clasice de medie și mare dificultate din țară atât iarna cât și vara.

Din anul 1990 este membru fondator al „Clubului alpin român” fiind antrenată de maestrul emerit al sportului Nicolae Baticu. Este prima femeie din istoria alpinismului românesc si a 7-a din lume care a încercat să urce pe K2 8611 m din Karakorum, prin două expediţii consecutive în anii 2001-2002. Face echipă cu Bogdan Cuibuş din 1990.

Printre traseele efectuate enumerăm:
    Munții Bucegi: Lespezilor, Diedrul Pupezei, Hermann Buhl, Fisura Întreruptă, Fisura Răsucită, Furcile, Creasta Coștila-Gălbenele, Creasta Picăturii, Hornul Coamei, trasee în Peretele cu Flori, toate văile de abrupt și alpine importante.
    Munții Piatra Craiului: Fața Nordică a Turnului Mare al Dianei, Santinela Padinei Popii, Creasta principală, Padinile nordice și sudice.
    Munții Postăvarul: Traseul Sulfinelor, Cezar Manea, Memorial Tapiru, Muchia Căprioarei, Lupul cel Rău, Coțofana, Cangurul, Grădina Botanică
    Munții Piatra Mare: toate traseele din Prăpastia Urșilor și Piatra Scrisă de la acea dată
    Munții Suhard: Cheile BicazuluiFisura Neagră, Piatra Altarului - Creasta Estică, Traseul Vânătorilor de Munte
    Munții Mehedinți: Băile Herculane - Traseul Hercules, Traseul Haiducilor, Traseul Frontal
    Munții Parâng: Cheile OlteţuluiDiedrul cu măceși, Surplomba Rândunelelor, Pintenul Olţețului, A XXXV-a Aniversare, Olimpiada ‘80, Peştera Urşilor, Marele Tavan al Olteţului.


Surse informaţii


Poze


alt

Vezi video-uri cu alpinistul